Skip to main content

Malta är en ö i Medelhavet, söder om Sicilien. Med sina pittoreska stränder, historiska städer och kristallklart vatten har Malta blivit en populär destination för turister från hela världen, särskilt under sommarmånaderna.

Förutom de fantastiska stränderna har Malta mycket att erbjuda. Ön är känd för sina imponerande historiska platser, inklusive huvudstaden Valletta, som är med på UNESCO-världsarvslista. Besökare kan också upptäcka de många kyrkor, slott och fästningar som finns på ön.

Utöver detta är Malta också känt för sin rika kultur och goda mat, som är en salig blandning av det italienska köket, det nordafrikanska och medelhavsmat i största allmänhet. Besökare kan prova det lokala köket och njuta av traditionella rätter som lampuka (Mahi-mahi eller Guldmakrill på svenska), fiskgrytor och gbejniet, en lokal fårost.

Så om du söker en solig och spännande destination för sommarlovet, kan Malta vara en perfekt plats att besöka. Oavsett om du vill koppla av på stranden, utforska historiska platser eller äta gott, så finns det något för alla på denna fantastiska lilla ö.

Fler och fler svenskar turistar i Malta

Malta har på senare tid blivit en alltmer populär destination för svenskar, och det finns flera anledningar till detta. För det första har många svenskar valt att flytta till Malta, vilket har gjort att fler svenskar har blivit intresserade av att besöka ön. 

Malta är också känt för att vara en företagsvänlig plats, och har därför blivit ett populärt mål för bolagsbildning, vilket du kan läsa mer om här. Detta har gjort Malta till en populär destination för entreprenörer som vill etablera sina företag på en plats som är både stabil och fördelaktig för affärer. Svenska entreprenörer inkluderat. Detta har bidragit till att fler svenskar har fått upp ögonen för Malta som en spännande destination för både affärer och nöje.

Sammantaget har Malta blivit en alltmer populär destination för svenskar, och det finns många goda skäl till detta. Med fantastiska möjligheter till sol, bad och utforskande av en rik kultur och historia, är Malta en plats som definitivt är värd att besöka.