Skip to main content

Om du planerar en skidsemester i Colorado, undrar du förmodligen vilka skidorter som är öppna i Denver-området och vad du bör leta efter när du väljer berg. Den goda nyheten är att de flesta orter regelbundet publicerar snörapporter online, inklusive information om antalet öppna skidliftar, hur mycket nysnö som finns på bergen och förhållandena för nedfarter och stigar. De flesta skidorter har även webbkameror, så att du kan kontrollera i realtid om förhållandena är tillräckligt bra för att åka skidor.

Lake Placid

Om du letar efter en spektakulär skidort i bergen är Lake Placid platsen för dig. Denna skidort var inte bara värd för ”Miracle on Ice” från 1980, utan det är också ett populärt resmål för hockey- och konståkningstävlingar. År 2023 kommer det också att vara värd för University World Games. Det erbjuder den största vertikala droppen öster om Klippiga bergen, med mer än två miles av stigar. Från dubbelsvart vildmarksskidåkning till de mjukare backarna erbjuder resorten ett brett utbud av terräng. Trots sin storlek är skidorten bara en av många anledningar till att New York-bor älskar Lake Placid.

Mt. Bachelor

En resa till skidorten Mount Bachelor kommer att ge dig massor av möjligheter att se Oregons landskap. Denna slocknade vulkan reser sig upp ur Deschutes National Forest. Det finns tre skidorter i Deschutes National Forest, alla med olika skidstilar. Förutom skidåkning har Mount Bachelor också ett antal aktiviteter och attraktioner året runt, inklusive ziplining, vandring och discgolf.

Taos Ski Valley

Taos Ski Valley är en liten alpin skidort i delstaten New Mexico. Befolkningen på 69 registrerades vid 2010 års folkräkning. Fram till den 19 mars 2008 var snowboardåkning förbjuden i Taos Ski Valley. Skidorten ligger i Taos County, New Mexico. Det är en av fyra skidorter i USA som förbjuder snowboard. Men nu är det tillåtet att åka snowboard i vissa backar.

Elk Mountain

Elk Mountain Ski Resort ligger i Endless Mountains, på toppen av North Knob. Skidorten ligger cirka 30 mil norr om Scranton, Pennsylvania. Det ligger nära Union Dale, Pennsylvania. Det är lätt att ta sig dit, och orten har ett brett utbud av terräng. Besökare på orten kan uppleva alla nivåer av skidåkning, från nybörjare till expert. De som letar efter en dag med skidåkning kommer att hitta många möjligheter att få adrenalinet att pumpa.

Val d’Isere

Skidområdet Val d’Isere byggdes 1934. Området blev en skidort i världsklass på 1930-talet när Charles Diebold och Jacques Mouflier startade bygget. De rekryterade så småningom lokala bönder för att arbeta som skidlärare och hotellägare. Idag besöker över 6 000 människor resorten varje år, och det är en av de mest populära i Europa.

Levi

Levi är en finsk Lapplands skidort som erbjuder spektakulär utsikt över norrskenet och orörda backar för vintersporter. Om du letar efter mer än bara en backe kan du utforska Samelandsutställningen för att lära dig om samernas lokala kultur och seder. I staden Kittilä kan du besöka en träkyrka från 1800-talet. Nordväst om Levi ligger Pallas-Yllästunturi nationalpark, som har arktiska fjäll och ruinerna av vulkanen Linkupalo.

Sälen

I Sälen-omrdet, Sverige, kan du hitta den privata skidorten Salen, Skidorten Klappen. Denna skidort ligger i en myr och erbjuder 42 km spår. Om du letar efter en prisvärd skidsemester i Sverige, leta inte längre än till denna privata resort. Utsikten är spektakulär och terrängen är utmärkt för både nybörjare och experter. Även om den här skidorten inte är lika expansiv som några av sina nordiska motsvarigheter, är den mycket prisvärd och den har många förmåner.